Texten är pricken över i

Vad mycket en låttext betyder, den är så viktig för att få hela låten speciell. I de flesta låtar är det nästan alltid någon mening eller ett ord som fasnat lite extra. Det kan vara en känsla, ett ord eller en hel mening som man gillar extra mycket och som kan betyda en hel del. Jag har iallafall fasnat för If i were a boy, en remix utav orginalet.

Vilka olika tankar tjejer och killar har på förhållanden, jag menar inga specifika killar utan bara i allmänhet. Det är en stor skillnad, tjejerna kan behandla sina killar som hjältar medans killarna behandlar tjejerna på ett felaktigt sett ur en tjejs ögon. Det jag vill säga är att det är inte bara killar som kan göra fel utan vi tjejer också. Det killen sjunger i texten är ju också helt rätt, om att tjejer ska sluta lyssna embart på sina vänner.
Ja, jag gillar denna skarpt.

Jag har själv inte vart med om det utan jag har bara fått en bild av att det är så. Det som Beyonce sjunger är verkligen så bra, och videon till låten ska vi inte ens tala om. Det stämmer verkligen in helt perfekt. Ja, jag gillar helt enket texten. Den har fasnat.


If I were a boy
even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
and throw on what I wanted and go

Drink beer with the guys
and chase after girls
I'd kick it with who I wanted
and I'd never get confronted for it
cause they stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

(R. Kelly)
If you were a boy
then girl you'd understand
you need to stop listening to your friends
love, respect and trust your man

So I go to clubs with the guys
and sometimes flirt with the girls
I should be able to roll out
as long as Im coming home to you
and give you the world

But you are not a boy,
so you dont have a clue (ey)
How I work and pay the bills
girl everything I do is for you (eh eh)

(Beyonce)
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a Boy (Beyonce)

If I were a Girl (Kelly)

I would turn off my phone (Beyonce)

I wouldn't play games (Kelly)

Tell everyone it's broken
so they'd think that I was sleeping alone (Beyonce)

Girl you know thats wrong (Kelly)


I’d put myself first
and make the rules as I go
Cause I know that she’ll be faithful,
waiting for me to come home, to come home.

But you are not a boy,
so you can't understand
You are not a perfect woman
and I am not a perfect man (remix,remix)

I'd listen to her (eh eh)
Cause I know how it hurts (Kelly: and I know how you feel)
When you lose the one you wanted
Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

Kelly: Said Im sorry

It's a little too late for you to come back

but I cant let you go
cause Im too attached (Kelly)

If you thought I would wait for you
you thought wrong

But you're just a boy



Snart helg :)

Nu är det snart bara en vecka kvar tills vi åker, vi ska åka till Vemdalen V.7 som jag nämde i ett gamlat inlägg. Det ska bli så otroligt skönt att komma bort ett tag. Även ifall jag hellst skulle önska att vi åkte till något varmt är jag ändå hlad för att få komma bort lite. Det ser jag fram emot :)

Dagen har vart bra, den startade i Trädet. När jag kom till skolan hade vi SH och sen idrott. Idag simmade vi, idrott är nog den största chansen till jag att får MVG så jag tänkte att jag skulle sattsa lite på det så jag simmade på MVG idag för andra gången, så nöjd är jag ;) haha.. Ibland får man lov att vara stolt över sig själv.

Jag kom till Lyan och sen tränade jag, träningen gick bra.

Imorgon är det äntligen fredag och jag ska hem till Trädet :) Jag har inte träffat pappa på några dagar nu så jag ska hem och ta det lugnt. På lördag ska jag festa, ska bli jätte kul :) På söndag blir det en riktig slapp dag. ♥



Happy

What a day.

Kom hem till Trädet för någon timma sen, jätte skönt att få komma hem ibalnd. Det är något speciellt ändå, även fast det är ute i ingenstans så är det här jag känner mig hemma. Dagen har vart bra, jag mår bra. Riktigt bra faktiskt :) Saker och ting börjar hamna på sin plats och jag inser vissa saker som jag inte hade gjort om jag inte var i denna sitvationen. That´s great.

Nu längtar jag bara till sommaren, sista sommar lovet.

Tisdag igen

När klockan ringde imorse var det verkligen hemskt, skit jobbigt att gå upp. Jag fick kämpa mig upp som vanligt. När jag kom till skolan var jag helt själv, Sandra var sjuk men vart de andra var vet jag inte riktigt. Tråkigt var det iallafall, men jag fick all den hjälp jag ville ha när jag gjorde brudbuketten. Jag fick sluta redan vid elva för att det inte var någon idé att fortsätta själv. Som tur var så var Becki och Thea där, riktigt bra.

När jag kom till Lyan igen vid två tiden bestämde jag mig för att städa, jag damsög, skurade och dammade. Visst är jag duktig? Det är tråkigt som fan att städa, men det är en skön känsla efter. När jag hade lekt städerska traskade jag iväg till körskolan för att ha teori. Inte alls kul men återigen ett måste.








Mys

Hemtrevligt ska det vara ;)





No One!

Dagen har vart skit, ja nästan iallafall. Sur, nedstämd och tråkig hela dagen. Inget vidare alls faktiskt. Den började vid sex tiden, jag var tvungen att gå upp och jag lovar att jag hade kunnat betala för att slippa gå upp. Men nej, jag fick vara duktig och gå upp. När jag kom till skolan var varken jag eller Sandra speciellt glada över att det var måndag. Det mesta var negativt och det mesta vi gjorde var att vänta på att tiden skulle bli så pass mycket så att vi kunde åka hem.

Jag kunde ta bussen hem kvart över fyra, kul? Nej, inte speciellt. Jag var i Ulricehamn vid kvart över fem och då har man inte mycket tid kvar på dagen att göra något. Surt, men jag ska inte klaga. Om jag inte hade haft lyan skulle jag ha vart hemma senare ändå, det är jag tacksam för att jag inte är.

Just nu är det ganska mycket som jag behöver göra som jag verkligen inte vill, jag skjuter upp det hela tiden också blir det bara fel och jobbigt tills slut ändå. Åh, men kanske att det är en period... Jag hoppas på det iallafall.

Ja, veckan då? Skola har jag ju så klart, även träning imorgon och på torsdag. Annars vet jag inte riktigt vad veckan har att bjuda på, helgen däremot blir nog riktigt bra. 18års fest är skojiiigt ;) ♥

Måndagens jag:





The weekend

Dålig uppdatering nu igen, jag vet.

Helgen har iallafall vart mycket bra, i lördags så körde jag för första gången på körskolan. Det gick väl okej för att vara första gången, det var pirrigt och svårt med en helt ny bil som jag blev osäker över.. Men jag får väl säga att det gick hyffsat. På kvällen kom Linders hem till oss på kvällen. Det blev verkligen en sing star kväll för hela slanten. Alla tyckte det var jätte roligt, jag tycker sing star är skoj också, men då måste man kunna låtarna.. Annars blir det jobbigt ;)

På söndagen kom mamma och väckte mig, hon skulle åka och shoppa i Skövde och jag är inte direkt den som säger nej så självklart följde jag med. Jag körde både dit och hem och jag börjar känna att jag kan det där nu, eller aa. Kanske inte stadskörning men det lär jag mig nog snart förhoppningsvis.

I Skövde hittade jag en T-shirt, leggins och en kofta på Gina Tricot och ett par svarta pumps. Jag köpte även lite saker till lägenheten så jag blev riktigt nöjd med dagen. På kvällen tog jag bussen till lyan för att komma till vardagen igen. ♥

Andra brudbuletten.

Här kommer bilderna på den andra brudbuketten för er som tjatar om den ;)
Dock önskar jag att jag hade gjort den bättre, men jag får lära mig av mina misstag.








Bra start på helgen?

Vem tror ni det var som försov sig idag och missade bussen? Jo, exakt. Det var jag. Jag vaknade utav att telefonen ringde och blev helt förvirrad. Klockan var då 07.50. Men det gick ju bra ändå tills slut som tur var. Jag kom inte med något inlägg efter träningen igår kväll, jag hade ingen fantasi eller insperation alls.

Helgen kommer nog bli bra, antagligen blir den mycket lugn. Det kan vara ganska skönt med en sån helg också :) ♥



Confused, and it's not that I want.

Jag har egentligen inte speciellt mycket att skriva, det är ganska mycket som har hänt det sista men inget som jag vill skriva om på bloggen.

Skolan har vart helt okej, vi har inte gjort speciellt mycket. I måndags gjorde jag en ny brudbukett. Bilder på den kommer lovar jag, bilderna ligger på mobilen och jag har ingen sån usb-sladd här så jag kan tyvärr inte lägga upp bilderna, men de kommer vill jag lova.

Gårdagen var omtumlande, jag hade bara en lektion så jag kom till Trädet redan vid halv tolv. Riktigt skönt samtiigt som det känns meningslösta att åka till Jkpg för bara en enda lektion. Men det blir nog bra i slutändan ändå. Jag träffade Elin igår, skönt och träffa dig. Efter det tog jag bussen till stan vid halv tio.

Det blev inte direkt något roligt inlägg men jag ska försöka göra ett bättre senare ikväll om jag har fantasi ♥

Gäst bloggare

Hej, som ni alla kanske förstår är det inte jag som skrev inlägget om handbollen utan en expert på ämnet vid namn Pontus Nordlund.
Jag bad honom göra det för jag tyckte det var ett intressant och aktuellt ämne, han kanske inte orkar skriva om alla matcher men jag ska tjata på han iaf.
 Tack så länge!
/ Gabriella



Sverige - Spanien

Hej!
Vet inte riktigt hur jag ska börja, eller vad jag ska skriva. Men jag tror det är många som håller med mig när jag skriver att kvällens match mot spanien var underbar! Den bjöd på allt, bra målvaktsspel i från en helt sjukt otroligt bra Johan Sjöstrand, underbart defensivt spel, snabba kontringar och sist men inte minst ett otroligt spel frammåt av sveriges stora lille lirare Dalibor Doder, Jonas Larholm och Jonas Källman.

Sverige inledde matchen med strålande 3-0 och två snabba mål av spansk proffset Jonas Källman som från start fick ett mentalt övertag på klubbkamraten som vaktade det spanska målet. Sedan var även spanjorerna med i mål protokollet. Sverige som alltid har tuffa matcher mot spanien och man förstod ganska snart att även kvällens tillställning skulle bli en nagelbitare. Vi alla mins ju EM matchen mot spainen förra året i Norge när Källman kontrade in vinst bollen i slut sekunderna.
Sverige kunde under större delen av första halvlek rycka ifrån och skapa sig störe lucka ner till spaniorerna.
Det Sverige hade problem med var spanjorernas bombkastare Iker Romero som bokstavligt sköt sverige sönder och samman.
När slutsignalen för första halvlek hördes var det ett ganska betryggande ledning för sverige och det kändes bra. Sakerna man funderade över i pausen var om sverige skulle orka springa så som man gjort större delen av första halvlek? Skulle Dalibor Doder kunna fortsätta att prestera på det sättet som han gjorde? Skulle Johan Sjöstrand kunna behålla fokus och fortsätta med de otroliga räddningarna som han gjort i första halvlek? Men det kanske största orosmomentet var om spanien skulle få igång sina målvakter och kontringar.





 Men så blev det lyckligtvis inte, till viss del iallafall. Sjöstrand började med att rädda straff och ett par enkla skott från spanien. Sverige startade som de skulle och gjorde några lätta snabba mål. Men när Sverige drabbades av ett par utvisningar började de kvicka spanjorerna krypa allt närmare och en känsla av oro började komma fram i magen. Som tur var tog Sverige sig samman och skaffade en liten lucka igen. Som ett sista desperad försök gick spanien ut med en spelare och skar av Dalibor Doder, men vad hjälpte det?, den kvicke Doder fortsatte hota och göra mål vilket medförde att spanien blev osäkert och målen började trilla in. Med 3 mintuer kvar av matchen kändes det ganska klart att Sverige skulle vinna och så blev även resultatet.

Detta är en väl genomförd match av Sverige som visade att de kan om de bara vill, den otroliga moral och vinnarskalle som Staffan och Ola har fört in i landslaget är otrolig, jag tror och vet att kan Sverige prestera på de yttersta av sin nivå kan detta nå långt, riktigt långt.





Nu är det en riktig vädermätare kvar mot Kroatien som spelas senare i veckan, det kommer bli gruppspelets tuffaste match eftersom Kroatien är hemma nation med 12 000 skrikande fans bakom sig på läktarna. Det kommer bli ett enormt tryck på ett orutinerat Svenskt lag, men upp till bevis nu grabbar!

Tankar och funderingar om matchen mot Kroatien:
Vinner Sverige matchen mot Kuwait är man säkra på avancemang till mellanrundan med två härliga poäng. Då tycker jag att man i Sverige kan lufta lite spelare som t.ex. Stenbäcken, Gustavsson och Carlén.  Detta för att inte slita på de spelarna som får mycket speltid, det är en lång turnering med många matcher och det sliter hårt, det är guld värt att ha pigga och friska spelare när man eventuellt går in i ett slutspel.

Detta kan bli ett bra VM för Sverige vilket jag personligen hoppas det kommer bli, det var allt för mig. Det kommer kanske lite mer snack om de resternade matcherna efter de spelats.

Ska passa på och tipsa om Jonas Larholm som skriver blogg ifrån VM, här är adressen: rostenfrangolvet.blogg.se               




Tack och hej :)


 

I like !

Jag kan inte rå för det, men det är något visst med handbolls killar ;)



Söndag

Gårdagen bestod av kalas för farmor som fyllde 80 år och bio med mina kära vänner nämligen Elin, Frida och Sofia :)

80 års kalaset igår var ändå helt okej, självklart är det inte direkt det roligaste man kan göra men ändå får man ställa upp. Det är lite speciellt ändå, att se alla gamla och höra om deras ungdom och sånt. Ändå är det lite läskligt endel är ju så dåliga att de knappt kan gå :/ Det är skrämmande.

Direkt efter kalaset så gick jag ner till Elin, hon bjöd mig, Frida och Sofia på middag. Mycket gott. Vid åtta tiden åkte vi till Skövde för att kolla på Wallander, Hämden. Det var en bra film, jag ska inte avslöja mer men jag gillar verkligen wallander filmerna och jag tror att efter ha sett den första nya så tror jag kan ha lika höga förväntningar på de som jag hade igår. Jag är nöjd :)

Till dagen har jag bara en plan, det är att åka till Lyan senare idag. Det är ju skola imorgon och jag har inte vart där på ett bra tag nu, inte sens i tisdag. Blommorna måste vattnas ;) ♥




Har jag blivit en vinter människa?

När första snön kom för ett tag sedan var jag över lycklig och tyckte att det var det bästa som kunde hända för att slippa det mörka och det gråa ute. Jag tyckte verkligen att det var så fint ute och jag skulle gå ut det första jag gjorde för att känna när snön landade på mina axlar. Efter att den snön farsvann tyckte jag bara att det var tråkigt, det är så fult ute på vinter halvåret när det bara ligger massa gråa pinnar och det står tråkiga träd utan löv överallt. Usch, man blir deppig bara man tänker på det. Som en riktigt tråkig november söndag som det blåser och regar på, det är verkligen inget jag föredrar.

Nej, om det ska vara vinter ska det vaar snö! Massa snö ifall jag ska trivas. Verkligen inte så det har vart nu i några dagar.

Som tur är kommer jag få uppleva riktig vinter i år också, så länge jag kan minnas har vår familj och ja nästa 5 familjer till åkt till Idre vecka 4. I några år var vi även i Branäs och året före vi var där var vi i Kopparberg. Det finns väldigt många och fina minnen ifrån dessa resor, alla kan jag inte ta upp här men det största är nog ändå från förra året när Fröt fick en Göteborgare efter sig. Haha, det tyckte jag var skoj. Men så klart finns det många fler minnen än så men då skulle jag få sitta här hela dagen och skriva och det har jag inte tid med.

Iår har vi inte bokat någon resa till Idre V.4 nej iår ville vi testa på något nytt och spännande som ingen annan har testat. Det var prat om Alperna ett bra tag men nej, så blev det inte tills slut. Istället ger vi oss iväg till Vemdalen och Björnriket V.7. Det vill säga på sportlovet. Innan var jag sådär till att följa med men nu, nu är det självklart att jag ska med. Vi är jätte mycket folk som ska åka med och det är alltid kul att komma till nya platser. Jag ser fram emot det :)

Det tråkigaste tycker jag är att vi åker på ett lov, men om jag hade vart hemma på lovet och ingen annan i familjen tror inte jag att det skulle bli ett så bra lov för jag hade inte kommit någonstans. Jag hade fått åka buss jämt. Nej, inget lov jag skulle vilja ha :/ Men nu har jag ju bestämmt mig för att följa med och än har jag inte ångrat mig.

Det blev ett långt inlägg, hoppas ni orkade läsa ;) ♥



The City

The Hills är en serie som jag brukar följa och jag tycker det är riktigt bra. Tyvärr så är säsong 4 slut nu, men som tur är kommer det nya avsnitt till våren. Lauren är min favorit så klart medans jag verkligen ogillar Spencer.

Varför jag tar upp serien är för att Whitny i The Hills har flyttat och startat en egen serie. Den heter The City. Det handlar om hennes liv i New York. Hon jobbar med mode så klart, hon dejtar och festar. Jag tycker iallafall det är en bra serie.

Gå in på MTV.com för att se serien!





Den som väntar på något gott

Oj, jag har inte skrivit här på nästan en hel vecka nu. Sorry, men jag har inte haft någon lust eller tid.. Eller jo, kanske tid men då har fantasin inte funnits där. Men den som väntar på något gott väntar aldig för länge ;)

Veckan och helgen har vart ganska lugn, jag har inte gjort något speciellt som är värt att nämna här så jag hoppar över det. I måndags var min första yrkes lektion, det vill säga att jag jobbade med blommor hela dagen. Vi lärde oss nämligen att göra en rundbunden brudbukett i oasis. Oj vad skoj det var, jag har nog inte kännt att det har vart så kul någon annan gång men det var verkligen jätte skoj och nöjd blev jag också. Det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara, eller så är det jag som har talang ;) haha. Tänk när man får göra sin egna brudbukett, jag vill ha den mest avancerade bukett man kan göra, men den måste ju så klart se otroligt bra ut. När vi har gjort alla modeller utav en brudbukett kommer vi få göra en alldeles egen utav egen fantasi och vilka blommor som hellst. Shit, det ska verkligen bli jätte kul. Jag har redan börjat leta efter några fina modeller :)

Igår var jag på min första teori, ganska drygt var det måste jag säga men det är bara till att bita i det sura äpplet och komma igen för körkort, det vill jag ha!!









Kan man kalla det en första dag?

Vilken första dag, den var verkligen slapp. Vi började med Samhäll vid halv tio. Våran lärare sa att hon inte hade vaknat än efter lovet så vi fick kolla på Rapports årskrönika från 2008. Den var drygt en timma och efter det slutade vi i stortsett. Kul att åka till Jönköping för att kolla på årskrönikan eller? Nope. Men men, det är la sånt man får ta ibland ändå. Jag tog tåget till Falköping vid tolv så jag kom hem till Trädet för en stund sedan. Riktigt skönt!

Shemat inför vårterminen är verkligen det bästa jag har haft någonsin. Jag har florist på måndag och tisdagar. På onsdagar kommer jag antagligen att ha en eller ingen lektion alls och det är en yrkes lektion, på torsdagar har jag sovmorgon och bara två lektioner nämligen SH och Idrott. På fredagar har jag också två lektioner Svenska och Engelska och slutar redan klockan elva :) Kan man få det bättre än så? Underbart. 

Ikväll ska jag åka till Ulricehamn för att träna, som ni säker förstår ska jag även sova i stan inatt. 

Imorgon ska jag ju till skolan, efter skolan vet jag inte riktigt vad jag hittar på. Antingen åker jag hem till Trädet via tåget till Falköping och buss till Trädet, eller så stannar jag i Jönköping och går på stan där och tar en buss till Ulricehamn vid ett tiden. På kvällen blir det antagligen Ulricehamn igen. Får se vad jag känner för ;)  





Sista dagen på lovet :/

Minuten cup igår var bra förutom att ÅT inte spelade så bra. Eller de spelade bra, men inte tillräckligt. Tråkigt men sant, de får iallafall vara glada öven en fjärdeplats.

Jag sov i Ulricehamn i natt och idag har jag vart i Borås en sväng för att kolla i affärer. Jag hittade ingenting men jag letade inte desperat heller direkt, jag köpte bara en köttbullemacka som mättade min mage ;)

Imorgon är det första skoldagen för min del, jag ser inte fram emot det men det känns ändå okej. ♥

Det blir jag och nogaten ikväll

Åh, jävligt irriterad är jag nu på vissa och på vissa saker.. Varför? Jag blir så trött.

Dagen har iallafall vart bra, den började redan vid halv åtta för min del. Vid halv nio tiden satte vi på övningskörs skylten för jag körde ända till Trollhättan, vilken tråkigt väg.. En evighet kändes det som när man satt där och försökte gasa så att hastighetsmätaren iallafall kom en liten bit över nittio km. Körningen gick iallafall bra. Det är ett ganska nytt köpcentrum så det är väldigt fint att gå där, frågan är bara om det finns så mycket eller om jag bara var där på fel dag. Jag hittade nämligen bara två tröjor på Sisters, men vad gör det? Plånboken blir ju glad ;)

Efter att jag kört hem till Trädet igen så tog jag bussen till Ulricehamn, men det förstår jag ju nu att jag inte skulle ha gjort. Helvete ♥



Söndag

Vilken slapp dag, jag sov i lyan. Jag vaknade sent, men det gjorde inte speciellt mycket för jag hade ändå inte speciellt mycket att göra. Jag lagade middag och diskade. Efter det kom Mamma och hämtade mig, skönt för nästa buss gick inte förens vid sex tiden. Nu är jag hemma, jag har tränat så nu förtjäntar jag att få sitta framför TVn :)

Imorgon åker Jag, Mamma, Alexander och Cornelia till Trollhättan för att shoppa. Jag hoppas på att hitta mycket :) ♥

Lördag

Ja, jag vet.. Jag är dålig på att uppdatera, men jag har faktiskt en orsak.. Jag åkte nämligen till Falköping på förmiddagen för att kolla i en pryl affär samt kolla på KM. Det var a-laget som spelade komunmästerskap i Oden hallen, de vann även cupen. Det kan ju bara bevisa en sak : Å/T är bäst ;)

På eftermiddagen när vi hade kommit hem från Falköping åkte jag, Pappa, Cornelia och Alexander till en sjö här i Trädet för att åka skriskor. Mycket trevligt, jag var dock inte speciellt van vid att åka så jag var som bambi på hal is där ett tag men jag tog mig och lyckades inte ramla en enda gång ;)

På kvällen tog jag bussen in till stan, Elin, Sofia och Frida var även på bussen för de skulle nämligen följa med mig till Lyan. Vi bytte julklappar, åt god mat och pratade massa. En lyckad kväll :) ♥




Fredag

Nyårsadagen var igår, jag sov bort halva dagen för att få så mycket sömn som möjligt. På kvällen fick jag trevligt sällskap i Lyan, vi beställde pizza och såg på tre filmer. Det blev en sån kväll som kan vara riktigt riktigt skön ibland när man verkligen vill ta det lugnt.

Idag vaknade vi ganska sent också, jag gjorde middag. Idag fick det bli potatismos och köttbullar strax efter vi hade ätit var det dags att gå till bussen för att åka hem till Trädet.

När jag kom hem har jag inte gjort vidare mycket, jag har i strort sett bara tränat och ikväll händer det inget speciellt heller. Det blir TVn och kanske någon film ihop med familjen.

Imorgon ska jag åka till Falköping, dels för att kolla på KM och dels för att åka till en bra inrednings butik. Jag hoppas ju självklart på att de har mycket rea så jag kan köpa lite fina saker till Lyan :) På kvällen så ska jag vara med mina gamla kompisar från Åsarp. Jag har bjudit in dom till Lyan, vi ska byta julklappar och äta gott. ♥



Nyår

Nyår blev bra, jag brukar alltid säga att nyår är så överskattat men i år så var det riktigt lyckat.









RSS 2.0